טיפים והמלצות

chinese medicine

 

7 מאכלים שמכילים פרוביוטיקה טבעית

היום זה ידוע שאיזון החיידקים במעיים יכול להשפיע באופן משמעותי על הבריאות. מחקרים מראים ששמירה על אוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים יכולה לשפר את מערכת החיסון, למנוע דלקות וכאבי בטן, לעזור בספיגת ויטמינים ואפילו לשפר את תפקודי המוח. הורגלנו לחשוב שהדרכים העיקריות לקחת פרוביוטיקה כדי לשמור על האיזון הן צריכת מאכלי חלב מועשרים בפרוביוטיקה, או נטילת תוספי תזונה יקרים, אבל יש מאכלים שמכילים פרוביוטיקה טבעית. הנה שבעה:

  1. כרוב כבוש וחמוצים - כרוב כבוש וחמוצים שעושים בבית מכילים חיידקים בריאים. אני ממליצה לקנות צנצנות ולהתחיל להחמיץ בבית. זה קל וכיף.
  2. מרק מיסו - מיסו הוא אחד מהמאכלים המסורתיים של המטבח היפני. המיסו משמש כמשפר עיכול ברפואה היפנית המסורתית ובדיאטה המקרוביוטית. אפשר להשיג מיסו איכותי בחנויות הטבע. את המיסו נהוג לאכול במרק. ממיסים כפית אחת של מיסו בקערת מרק. למיסו טעם עשיר ויש חיידקים פרוביוטייים מסוג לקטובקטילי וביפידוס.
  3. קפיר - קפיר הוא משקה הדומה ליוגורט ומופק מגרגרים המכילים חיידקים פרוביוטים וחלב. כשטיילתי בבאלי פגשתי את המשפחה המקסימה הזאת שמכינה משקאות קפיר בבית.
  4. טמפה - תחליף מעולה לבשר בנוסף לטופו ולסייטן המוכרים יותר. מקורו של הטמפה באינדונזיה והוא עשוי מסויה מותססת בתהליך מיוחד. לטמפה טעם ייחודי ואפשר לאפות אותו במרינדה או לטגן בשמן עמוק בדומה לטופו או לפורר אותו ולהוסיף לסלטים.
  5. קים צ'י - החמוצים האסיאתיים שמקורם בקוריאה הם מקור לחיידקים פרוביוטיים וגם לבטה-קרוטן, סידן, ברזל וויטמינים מסוג A, C, B1 ו-B2. זו תוספת מעולה לתזונה, אבל זהירות, זה חריף!
  6. מיקרו-אצות – מיקרו-אצות כמו ספירולינה, כלורלה ואצה כחולה נחשבות למזונות על. צריכה שלהן מעלה את כמות החיידקים הפרוביוטיים במערכת העיכול. יש בהן ריכוז גבוה של ויטמינים ומינרלים וצריכה שלהן מעלה את רמת האנרגיה.
  7. תה קומבוצ'ה -התה מפטרית הקומבוצ'ה עשיר בחיידקים פרוביוטיים ומיחסים לו תכונות ריפוי לבעיות עיכול ובעיות אחרות. התה המסורתי הזה נדד מסין וארצות המזרח הרחוק למזרח אירופה. 

 

המשך קריאה: 7 מאכלים שמכילים פרוביוטיקה טבעית

לכבד את הכבד

לפני שבועיים מצאתי את עצמי בשבוע אינטנסיבי, שבו יצאתי בכל ערב להצגה או לסרט או לבילוי עם חברים. אמנם ישנתי שמונה שעות בלילה, אבל הלכתי לישון מאוחר וקמתי מאוחר למחרת. זו לא היתה שינה איכותית, נותרתי מותשת ועייפה כל השבוע, ולא מצאתי את הזמן לדברים שלא היו חלק ממטלות ומשימות היומיום הרגילות.

אני מכירה את שעון המחזוריות היומית הסיני, ולכן הבנתי מה קרה. אז בשבוע שעבר עשיתי ניסוי ובדקתי איך הוא ישפיע על האנרגיה שלי.

האמת שהיה לי שבוע נהדר.

מה עושים הכבדים בלילות? בין אחת לשלוש לפנות בוקר הכבד מנקה את המערכות של הגוף. לפי הרפואה הסינית, הכבד אחראי על ויסות הדם וגם על ויסות הרגשות, ובלילה הוא עושה סדר ברשמים שקלטנו במשך היום. ביטוי נוסף של הסדר הזה הוא החלומות שלנו.

אז מה בדיוק  עשיתי בניסוי? הקפדתי ללכת לישון מוקדם, בין תשע לאחת עשרה בלילה, ולקום בשש בבוקר, גם אם, אודה על האמת, לא תמיד ממש יצאתי מהמיטה בשש בבוקר. התוצאה היתה שקמתי בכל בוקר רעננה, עם מלא אנרגיה ותחושה של בהירות. היא איפשרה לי פנאי רגשי לעצמי ולחברים, פנאי לקרוא, לחשוב, לדבר, להתבונן. אפילו זכרתי יותר חלומות, חלומות שהיו בהם תובנות חשובות לגבי עצמי.

בעבר היו הולכים לישון עם השקיעה וקמים עם הזריחה. בעידן התאורה המלאכותית והמסכים המרצדים שכל הזמן איתנו, נדמה לנו שאנחנו כבר לא כפופים לחוקים האלה. הניסוי שלי הזכיר לי כמה חשוב ובריא יותר לשמור על שעת שינה מוקדמת ועל שעת יקיצה מוקדמת, וכמה חשוב לתת לכבד את הכבוד שלו.

יום טוב ומלא אנרגיות שיהיה

“Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise.”

אתם מוזמנים לשלוח שאלות, רעיונות לכתבות, וכמובן להזמין טיפולי דיקור סיני